Virtuella valutor i onlinespel

I gratisspel så är virtuell valuta ingen nyhet. Att kunna spela i ett system som är unikt för spelet är en form av underhållning som lockar många. Spel som man kan spela gratis på datorn, och på mobilen, kan ha ett eller flera valutasystem. Det finns förstås unika versioner och särskilda upplägg men generellt så kan man säga att det rör sig om ett virtuellt system och så möjligheten att spela med verkliga pengar. Man kan få chansen att köpa saker som kan göra att man tar sig längre i spelet och tjänar mer av den virtuella valutan.

Att tjäna guldslantar som inte finns på riktigt kan tyckas meningslöst och så har nog många sett det. Varför lägga tid och pengar på att spela med ett värdesystem som man inte kan översätta till verkliga pengar? Vissa skulle förstås säga att själva underhållningen har ett värde. På senare tid så är det kanske inte så svårt att förstå tjusningen med virtuell valuta. I och med att valutor som Bitcoin har blivit så stora så kan man absolut se hur den här typen av spel skulle kunna ge en verklig förtjänst.

Olika typer av gratisspel

Det finns en rad olika gratisspel. Men man kan säga att huvudtyperna är de där man antingen har ett valutasystem med en enkel valuta eller att man inte alls spelar med valuta. Spelen som är helt utan valuta är mycket populära för desktop datorer. De finns i viss mån även för mobiltelefoner. Det är effektivt att spela utan en valuta då spelaren kommer att köpa en sak med varje transaktion som till exempel ett vapen. Genom att ta emot betalningar för ingredienser i spelet så kan man jobba med att sälja på spelarna mer. Man kan till exempel erbjuda rabatt för flera saker vid ett köp och så vidare. Det är lätt att ordna med priser i spelets butik då man säljer varje sak för ett visst pris.

Spel med en valuta

Spel som inte kräver att man sköter ekonomi i själva spelet fungerar bra med en valuta. Man kan ge spelarna små belöningar dagligen och då det inte finns någon valuta att jämföra med så kan man behålla värdet på spelets valuta. Med en enkel valuta i spelet så kan man få spelarna att ofta besöka butiken för att köpa på sig saker. Det gör att de antagligen kommer att lockas till att lägga verkliga pengar på spelet.

Spel med flera valutor

Kungen av gratisspel är dock varianten där man spelar både med låtsaspengar i spelet och med verkliga pengar. Det är inte ovanligt med spel där man har omkring fyra olika valutor med i bilden. Valutor kan baseras på saker som hur man klarar spelet men också på social aktivitet via sociala medier. Spelet kommer alltid att ha en huvudvaluta som man måste köpa. Det här är ett system som fungerar bra då man bygger spel för många spelare. Det beror på att det gör det enklare att få en balanserad ekonomi och att kontrollera saker som inflation. En mer komplex spelekonomi har visat sig få fler spelare att köpa in sig i spelet.

Spel med verklig virtuell valuta

Nu kan man ju spela på spel som har verklig virtuell valuta som betalning. Man kan alltså spela gratis på ett Bitcoin spel och belöningarna består av mycket små belopp av valutan. Den som spelar mycket kan absolut få ihop en bra slant. Det tar tid men om man tycker att det är kul att spela så spelar det ju ingen roll. Dessutom så har det utvecklats spel som man kan köpa in sig i och tjäna virtuell valuta på.

Möjligheterna för gratis spel är enorma. Det vet utvecklare som hela tiden försöker se på vad som kan få spelare att lägga verkliga pengar på spelen. Det som är intressant att notera är att vi tydligen går igång på möjligheten att tjäna pengar som inte ens är verkliga. Komplicerade och komplexa system med fler belöningar drar till sig fler spelare och gör det möjligt för de som utvecklar spelen att tjäna stort på detta.

Reply