CryptoKitties – Hur en man tjänade multum på cryptoteknologi

Katter som tokens… låter det intressant? Kryptovalutor är en värld i sig och att man kan tjäna kryptovaluta på spel är inget nytt. Men CryptoKitties kan vara ett fenomen som vi kommer att se mer av. Det här är ett spel där man ska köpa katter som man sedan låter föröka sig med hjälp av digitala kontrakt som bygger på Ethereum-systemet. Spelet har blivit otroligt populärt och värdet på katterna har stigit i taket.

CryptoKitties skapades av Kanadensiska Axiom Zen och spelets totala försäljningssiffror har gått om 12 miljoner dollar. Det finns katter som har sålts för 80 000 dollar. Man skapar en katt med kod och så använder man Ether token för smarta kontrakt för att låta denna katt föröka sig med en annan katt så att det blir fler. Varje katt som skapas är unik och kommer att ses i nätverkets logg som är tillgänglig för alla.

CryptoKitties en god nyhet

Spelet blev så populärt att det faktiskt påverkade Ethereum-nätverket. Det finns siffror på att spelet har dragit ner nätverkets hastighet med hela 11 procent. Lägre hastighet har också gjort att spelet inte alltid har flutit på som önskat. Men trots detta så är det många som ser positivt på CryptoKitties. Det är det första lyckade spelet på Ethereum-nätverket och det har definitivt visat att det finns stor potential med appar som drivs med blockkedjeteknologi. Samtidigt så har vi här fått en ny typ av kryptovalutaspekulation. På så vis så kan CryptoKitties absolut ses som en god nyhet. I likhet med Bitcoin så blir det möjligt att med spelet få in stora summor pengar. Det hela beror på när man spelar och om man satsar på rätt katter.

Todd lyckades med CryptoKitties

En man från USA vid namn Todd har lyckats riktigt väl med CryptoKitties. Todd är i 30-årsåldern och jobbar med mjukvarudesign i Texas. Han äger hela 35 Cryptokatter. Han började sin kryptovalutakarriär med att köpa 5-10 Bitcoins år 2012. Då låg värdet för ett mynt på 10 dollar. När Ether kom ut 2015 så köpte han även denna valuta och idag så har han 305 ether och 21.5 Bitcoin samt mindre belopp av andra kryptovalutor.

För Todd så har det också gått bra med CryptoKitties. Han köpte en OldLace katt för 12 ether vilket då var samma sak som cirka 4800 dollar. Värdet på katten har sedan dess stigit till 30 ether. Men det har inte alltid varit segrar. När han började på spelsajten i november så köpte han en katt för 0.7 ether då den egentligen var värd 0.03 ether!

Då Todd hade lagt 30 ether på spelet så hade han en spelplånbok med värdet 99 ether. Om man ska översätta detta till fiat-pengar så rör det sig om cirka 40 000 dollar. Med andra ord så har han verkligen gjort ett klipp på CryptoKitties. Han har mest gått på känsla och kanske är det också så att han har haft en rejäl dos tur.

CryptoKitties är inte utan risk

För Todd så har CryptoKitties varit ett sätt att skaffa och hålla ether på. Men han tycker inte att det är särskilt praktiskt. Det finns en stor risk med detta spel och det är givetvis att man kan förlora en hel del pengar på det. Det finns inget som säger att de ether som man går in med kommer att föröka sig som ett gäng gatukatter. Dessutom så undrar Todd om det här spelet kommer att finnas kvar om några veckors tid. Kanske är detta bara starten och om några år så kommer vi att tala om de lyckliga som var med år 2018 och som har blivit miljonärer på spelet. Det här är svårt att säga men visst är det kul med CryptoKitties. En frisk fläkt och något nytt att sätta tänderna i för den som är intresserad av kryptovaluta.

Todd är dock på gång att göra sig av med sina katter och ta vinsten. Kanske är det ett klokt beslut, kanske kommer han att ångra det om några år…

Reply