5 spel med attraktiva virtuella saker att köpa och sälja

Den som spelar i nätverksspel med en virtuell värld förstår behovet av att köpa virtuella saker. Även om man aldrig rent fysiskt kan ta i den dyra kniven som man har köpt så kan den göra stor skillnad i det äventyr som man upplever på datorn. Den virtuella världen är ju ett nöje som tillför livet så mycket och då är det inte så konstigt att man vill investera lite mer i detta. Det finns spel som har väldigt attraktiva saker som man kan vilja köpa eller sälja.

Det är förstås så att en del spel kräver att man lägger rätt mycket pengar på att ens hamna i situationen att man kan sälja virtuella saker i spelet. Det här är ofta fallet med spelen för mobiler. Även om du aldrig kommer att lyckas sälja en rymdstation för flera hundra tusen dollar så kan du räkna med att kunna göra dig en mindre hacka på att tänka smart vad gäller köp och sälj i spelen.

Det hela börjar med att du väljer rätt spel. Här är 5 spel som ger spelare möjlighet till en passiv inkomst genom att sälja dessa virtuella föremål.

  1. Entropia Universe

Vi börjar med ett spel som är otroligt populärt online. Det här är spelet där spelare kan tänka sig att lägga tusentals dollar på virtuella föremål. Här kan man till och med köpa en egen planet och det är tydligen något som lockar många.

I Entropia Universe så har man sålt licens för bankverksamhet för nära 100 000 dollar och en spelare lade 150 000 dollar för att få Monria. Det handlar om mycket stora pengar och det är inte alltid individer som köper. Det händer att köparen är en grupp som investerar i spelet. År 2011 så såldes den virtuella planeten Calypso för 6 miljoner dollar, ja du läste rätt!

  1. Eve Online

Här är vi återigen i rymden. I Eve Online så utspelas episka slag. I dessa slag så används rymdskepp som kostar en hel del att köpa. Ett Titan rymdskepp kan gå på omkring 3000 dollar. Betänk att hundra skepp av denna typ förstörs i ett slag och du kan tänka dig vilka summor som går förlorade.

Precis hur dyrt det blir att förlora krigsmaterial i Eve Online beror en del på vad kursen för spelets valuta står i. Men det här är helt klart ett av de virtuella spel där de som är med kan tänka sig att lägga en hel del pengar på virtuella föremål.

  1. Counterstrike Global offensive

Man måste inte slåss i rymden. I Counterstrike så kan man köpa vapen för några kronor till flera hundratusen kronor. Det betyder att du kan sälja vapen för samma summor. Det bästa är att det här är ett spel så du behöver inte fundera på regler för vapen och om det är lagligt att sälja ett visst vapen till en viss spelare.

Priset kommer att bero på hur god kvalitet vapnet har och hur ovanligt det är. Bayonet Dopplern har sålts för omkring 1000 dollar och StatTrek M9 Bayonet Dopplern tre gånger mer.

  1. Dota 2

Här får du sköna turneringar där miljontals spelare deltar. Det går att sälja Dota saker för några hundra dollar styck. Spelet har sett enorma summor för virtuella föremål. Legacy Ethereal Flames Wardog gick för 38 000 dollar. Utöver detta så har det sålts High End Legacy Couriers för mellan 6000 och 12 000 dollar. Bara tanken på att få så mycket pengar för något som enbart existerar virtuellt är svindlande.

  1. WoW

I World of Warcraft så finns det också åtråvärda föremål. Det är många som har tjänat en bra slant på detta spel. Spelare lägger gärna pengar på tjänster, saker och valuta. Här kan du bli rik genom att lära dig mer om gold farming och annat som är möjligt i spelet.

Det går fortfarande att tjäna slantar på virtuella saker som andra spelare har behov av. Men det krävs god kunskap om spelet för att lyckas med detta så ett tips är att du spelar själv för att inse var behoven finns och vilka priser det kan bli tal om

Reply