10 dyraste köpen i virtuella världen

Hur mycket kan du tänka dig att lägga på saker som inte existerar på riktigt? Om frågan låter konstig så kanske du inte har spelat så mycket spel på din mobil eller dator. Idag så är det alls inte konstigt att lägga pengar på saker som bara finns i spel. Med dessa saker så kan man ju ta sig vidare eller få en bättre upplevelse i spelvärlden. När man väl kommer igång i den virtuella världen så kan det bli så att man lägger en hel del pengar på sådant som man känner att man bara måste ha. Men hur mycket kan man egentligen lägga på den här typen av prylar? Här är 10 av de allra dyraste köpen som genomförts i den virtuella världen.

  1. En party-hatt för 4500 dollar

I spelet Rinescape så är den blå hatten välkänd. År 2001 så kunde man få den genom att öppna smällare. Tidsramen för att få fatt i party-hatten var snäv och därmed så ökade värdet på hatten. Priset steg till flera miljarder spel-mynt. Detta var ungefär lika mycket som 4500 USD år 2011.

  1. Revenant Supercarrier för 9000 dollar

I EVE Online som är utvecklat av CCP Games så betalar man med ISK (Instella Kredits). Det finns en hel del dyra saker att köpa i spelet men det är The Revenant som tar priset som allra dyrast. Det här är ett rymdskepp med mycket högt värde vilket beror på att ritningarna som krävs för att bygga det är ovanliga. Skeppet såldes för miljarder ISK och det var samma sak som 9000 USD. Det ska dock tilläggas att det inte blev ett så bra köp för kort efter att skeppets köpts så förstördes det!

  1. Zeuzo för 9500 dollar

World of Warcraft är ett annat mycket känt spel. Med Zeuzo så kunde man nå högsta nivån, nivå 70. Karaktären hade på sig flera mycket värdefulla föremål och på grund av detta så landade priset på 9500 dollar. Kort efter köpet så raderades Zeuzo då karaktären bröt mot spelföretagets regler för handel av karaktärer.

  1. Statrak M9 Bayonet Crimson Web för 10 000 dollar

Counter Strike är krigsspelet som också är känt för dyra saker. Några av knivarna som man kan köpa i spelet är väldigt dyra. StatTrak M9 bajonetten slog ett rekord då den såldes för 10 000 dollar år 2016.

  1. Echoing Fury Made för 14 000 dollar

Blizzard har utvecklat spelet Diablo 3 som är ett rollspel med mycket action. Den spelare som först fick fatt i detta föremål sålde det för 250 dollar och missade helt värdet på det. Det såldes några gånger till tills någon insåg hur mycket det gick att få för Echoing Fury Made.

  1. Svärd för 16 000 dollar

Det är gratis att delta i Age of Wulin där man kan ge sig på kampsport. Det går fortfarande att spela spelet på kinesiska servrar. År 2011 så lade en spelare 16 000 dollar på ett virtuellt svärd. Detta skedde innan spelet ens hade lanserats. För att fira lanseringen av spelet så höll Snail en auktion online. Det var då som en spelare köpte svärdet för framtida bruk.

  1. Ethereal Flames Pink War Dog för 38 000 dollar

Ett av de populäraste spelen på Steam är Dota 2 som har utvecklats av Valve. Här kan man använda sig av kurirer för att leverera saker som man köper i butiker eller från så kallade Secret Shops. En sådan kurir gick för galna 38 000 dollar!

  1. Amsterdam för 50 000 dollar

I den virtuella världen Second Life så kan man leva ett alternativt liv. Här kan man dra igång företag. Det var ett av dessa virtuella företag som helt enkelt var Amsterdam. En modell av den verkliga staden som såldes för 50 000 dollar.

  1. Crystal Palace Space Station för 330 000 dollar

Nu börjar det bli tal om riktigt stora pengar. Det var svenska MindArk som skapade Entropia Universe. I detta universum så används valutan PED som man kan byta ut mot dollar. År 2009 så såldes en rymdstation för 330 000 dollar. Den som köpte stationen tjänade rätt bra på detta eftersom han därmed fick ta över alla inkomster som stationen någonsin hade haft.

  1. Club Neverdie för 635 000 dollar

Club Neverdie är en fastighet i spelet Entropia Universe. Det är en nattklubb som såldes för 635 000 dollar. Precis som med rymdstationen så kunde detta bli en bra affär för köparen som därmed fick ta över alla inkomster.

Reply